Καιρός: Ο Χειμώνας επιστρέφει!

Αισθητή μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας, καθώς η έλευση ψυχρών αερίων μαζών από τα βορειοδυτικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ευρώπης, έριξαν τον υδράργυρο σημαντικά, επαναφέροντας τις θερμοκρασίες στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, πέριξ των 13 με 15 βαθμών. Παράλληλα αυξημένες συννεφιές επικρατούν στην Ανατολική κυρίως Ελλάδα, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι έχουν στραφεί σε βόρειους που φτάνουν στα Πελάγη τα 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Την Τρίτη η μέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ,ενώ μέσα στην ημέρα κάποιες συννεφιές από τα βορειοδυτικά θα αρχίζουν να πυκνώνουν. Λίγες τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στην ανατολική Κρήτη και σε νησιά των Δωδεκανήσων. Από το βράδυ θα αρχίσουν βροχές σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα μας πλησιάζει ένα βαρομετρικό χαμηλό, με βροχές από το βράδυ στα Δυτικά αρχικά, οι οποίες την Πέμπτη θα κινηθούν προς τα Ανατολικά. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εστιάζουν στα Δυτικά και Βορειοδυτικά κυρίως τμήματα που εκεί θα είναι αξιόλογα. Η θερμοκρασία θα πέσει, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά περιόδους ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 7 μποφόρ.

Πηγή: Xalazi.gr

Recommended For You

About the Author: newsallday