Οι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη έφτασαν τους 57

Τους 57 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου. Ο νέος τραγικός απολογισμός ανακοινώθηκε από την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Η κα Λεονταρή, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στον Realfm για την εθνική αυτή τραγωδία, δήλωσε πως οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 57, ενώ σήμερα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο. Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κας Λεονταρή, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες και να φτάσει τουλάχιστον έως τους 60. Την ίδια ώρα, 54 τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας και έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα, 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ 14 και ακόμη 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Η κατάσταση των σχεδόν 35 τραυματιών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας -εκτός από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ- είναι διαχειρίσιμη και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου. Δύο χειρουργεία ολοκληρώθηκαν σε παιδιά που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε όλους τους τραυματίες. Κάποιοι, μάλιστα, μετά τις πρώτες ώρες και αφού δέχτηκαν τη φροντίδα των γιατρών στα ΤΕΠ, πήραν εξιτήριο. Έχουν ληφθεί συνολικά 52 δείγματα DNA από συγγενείς που ψάχνουν τους αγαπημένους τους που αγνοούνται μετά την τραγωδία στα Τέμπη και στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την ταυτοποίηση των θυμάτων, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN.  Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα χρειαστούν δύο με τρεις ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Υπάρχουν 9 ταυτοποιήσεις μέχρι στιγμής ωστόσο είναι μια διαδικασία που μέχρι να ολοκληρωθεί, να φτάσει στο τέλος και να εξεταστούν όλα τα δείγματα, θέλει χρόνο. Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί δείγματα τόσο από σορούς, όσο και από ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν διάσπαρτα στα βαγόνια.

Το πρωί της Πέμπτης, φορτηγό – ψυγείοεισήλθε στον περίβολο του ΓΝ Λάρισας, κοντά στον χώρο του νεκροτομείου. Στον ίδιο χώρο στάθμευσε και ένα μαύρο βαν, το οποίο μετέφερε σορούς. Στο νοσοκομείο εξακολουθούν να προσέρχονται συγγενείς των αγνοουμένων, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη μοίρα των αγαπημένων τους. Το προσωπικό βρίσκεται επί ποδός από χθες, αναλαμβάνοντας την περίθαλψη των τραυματιών, αλλά και τη φύλαξη σορών.

Recommended For You

About the Author: newsallday