Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,41μ και τους πάιζει στα δάχτυλα!

Τι κι αν η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου του ακύρωσε λόγω παπουτσιών (!) την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο με 8,40μ. Ο Μίλτος Τεντόγλου… νευρίασε κι ανήμερα της ακύρωσης έκανε και πάλι την καλύτερη επίδοση στον κόσμο! Όχι μία, αλλά τρεις φορές! Απίθανος!

Ο Τεντόγλου στο πρώτο του άλμα στο μίτινγκ στίβου του Λιεβέν άρχισε με 8,32μ. κάνοντας μεμιάς την καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Και συνέχισε με 8,37μ. στη δεύτερη προσπάθεια καταρρίποντας την προηγούμενη επίδοση. Δεν έμεινε όμως εκεί καθώς λίγο αργότερα προσγειώθηκε στα 8,41μ., ενώ στην τρίτη προσπάθεια είχε προηγηθεί άλμα στα 8,34μ.! Δηλαδή πλέον κατέχει τις τέσσερις καλύτερες επιδόσεις εφέτος στον κόσμο, κι αν υπολογίσουμε και το ακυρωθέν 8,40μ., τις πέντε καλύτερες!

Πώς του… έκλεψαν το 8,40μ.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έκανε 8,40 μ. σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο 1 του κόσμου για το 2023. Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του, ο Τεντόγλου φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών. Όπως προέκυψε αργότερα, όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2, που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες ημέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ο ίδιος ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έπειτα από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και, απευθυνόμενος στην ομοσπονδία, διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτή την άδικη απόφαση, συγκρίνοντας τα δύο παπούτσια μήκους: Εκείνο που φόρεσε στον αγώνα, αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο, που επιτρέπεται κανονικά.

Η ανάρτηση του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Ο ίδιος, μετά από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και απευθυνόμενος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία έγραψε: «Λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έχει στην ομάδα της ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλητισμό και αποφάσισαν ποια σπάικς είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές.

Θεωρούν ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει τα σπάικς πιο βαριά και και πιο σκληρά στο τρέξιμο. Μου ακύρωσαν το άλμα στα 8.40 μ. επειδή φορούσα τα σπάικς στην πρώτη φωτογραφία, όταν τα άλλα δύο ήταν εντάξειγια άλμα εις μήκος. Στις πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια σπάικς σε διαφορετικό χρώμα στο μεταξύ.

Recommended For You

About the Author: newsallday