ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνη Κακοκαιρία!!!

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα μας από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, με πρόσκαιρη βελτίωση των καιρικών συνθηκών τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ διαφαίνεται από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου! Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

Από την Τετάρτη 25/01/23 έως το Σάββατο 28/01/22: Α) Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, που είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα και κατά τόπους πλημμύρες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, στο Ν. Αττικής, την Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου. Β) Πολύ σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας έως το Σάββατο 29/01/23. ΩΣΤΟΣΟ από την Παρασκευή 27/01/23 έως το Σάββατο 28/01/23 και πιθανόν την Κυριακή 29/01/23 αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας σε υψόμετρο έως τα 200 μέτρα της Δυτικής – Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής – Κεντρικής Θεσσαλίας και έως τα 300 μέτρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας αναμένονται χιονοπτώσεις από τα 300 – 400 μέτρα και πάνω, ενώ στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από τα 800 μέτρα και πάνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές ειδικά από τα 400 μέτρα και πάνω. Αναμένονται χιονοστρώσεις από 5 έως 10εκατοστά στα πεδινά έως 30 με 40 πόντους στα ημιορεινά και πάνω από 50 πόντους στις ορεινές περιοχές. Παροδική χιονόπτωση , έστω και για λίγο, αναμένεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Σάββατο. Με τα σημερινά στοιχεία, δεν φαίνεται να δημιουργούνται προβλήματα, ωστόσο αυτό εξετάζεται λόγο της μακρινή απόστασης από το γεγονός.

Από την Τρίτη 31/01/23 έως την Κυριακή 05/02/23 Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για έλευση κύματος χιονιά, ο όποιος θα είναι σφοδρός και θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμη και σε περιοχές επάνω στη θάλασσα. Το παραπάνω σενάριο είναι υπό διερεύνηση, ωστόσο έχει πιθανότητες να επαληθευτεί, για αυτό συνιστάται προετοιμασία, για το ενδεχόμενο ελεύσεως αυτού του χιονιά. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την επαλήθευση ή όχι αυτού του κύματος!

Δείτε καθημερινά δελτία καιρού και αναλύσεις στα τηλεοπτικά κανάλια μας στο YouTube. Βρείτε το Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και το Meteo Alarm Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Κάντε εγγραφή στα κανάλι μας και πατήστε το καμπανάκι, για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα μας εκπομπή. Ακούστε αναλυτικές λεπτομέρειες και στο καιρικό μας ραδιόφωνο. Βρείτε το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Recommended For You

About the Author: newsallday