Η στιγμή της σύλληψης της συμμορίας που έκλεβε Rolex

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που μπούκαρε σε σπίτια ακριβών περιοχών της Αττικής και άρπαζε κοσμήματα, αλλά και πανάκριβα ρολόγια -μεταξύ των οποίων Rolex και Bulgari.

Τα μέλη της συμμορίας -μεταξύ των οποίων κι ένας ανήλικος 14 ετών- έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Φιλοθέης – Ψυχικού, ενώ από έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει κλοπές σε Φιλοθέη, Ψυχικό και Γλυφάδα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν -εκτός από τα ρολόγια Rolex και Bulgari- κοσμήματα, τάμπλετ, μεγάλο χρηματικό πόσο, ξένα χαρτονομίσματα και συλλεκτικές δραχμές του 1935. Όπως διαπιστώθηκε, ο 14χρονος που εκτελούσε κυρίως χρέη τσιλιαδόρου, μυήθηκε στην οργάνωση από τον πατριό του, ο οποίος είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν. Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr εμφανίζονται οι δύο δράστες να αποχωρούν από σπίτι των Βορείων Προαστίων, στο οποίο επιχείρησαν να εισβάλλουν. Έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη κι έτσι αποφάσισαν να τραπούν σε φυγή. Όμως, οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. που κλήθηκαν, έφτασαν σε χρόνο dt στο σημείο. Αφού πρώτα έπιασαν το 14χρονο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, στη συνέχεια άρχισαν να καταδιώκουν τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης.

 

Όπως βλέπετε στο αποκλειστικό βίντεο του newsit.gr οι αστυνομικοί -παρά την αντίσταση που θα δεχτούν από τους διαρρήκτες- θα καταφέρουν να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες. Ταυτόχρονα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και κλοπιμαία. Στην προανάκριση που ακολούθησε στο τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού διαπιστώθηκε ότι η συμμορία είχε διαπράξει πολλές κλοπές, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για ένα από τα ενήλικα μέλη της.

 

 

Recommended For You

About the Author: newsallday