Στο κάδρο των ερευνών ο πατήρ Αντώνιος και 3 στελέχη του

Τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων, εργαζόμενοι αλλά  και ο πατέρας Αντώνιος, βρίσκονται στο «κάδρο» των ερευνών για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι εισαγγελείς ανηλίκων Αικ. Κοπελάκη και η Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή οι οποίες πήραν σήμερα το φάκελο της υπόθεσης, αρχίζουν να καλούν μάρτυρες για να καταθέτουν από αύριο δίνοντας έμφαση στα  πρόσωπα που φέρονται να έχουν μιλήσει για κακοποιητικές συμπεριφορές στη δομή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία. Η εισαγγελία μελετά τις τουλάχιστον 10 καταγγελίες που έχει στα χέρια της από το Συνήγορο του Πολίτη και οι οποίες αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση,  σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία,   απομόνωση παιδιών από το σχολείο και παραμέληση ιατρικής φροντίδας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα παιδιά υποχρεώνονταν μεταξύ άλλων να σπάνε πέτρες για να έρχονται, όπως τους έλεγαν, επαφή με πρωτογενή υλικά της φύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τα τέλη Αυγούστου στην Εισαγγελία έφτασαν δύο διαδοχικά emails του Συνήγορου του Πολίτη, χωρίς ωστόσο σε αυτά να υπήρχε άμεση αναφορά παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση. Πρώτος εμφανίστηκε για να μιλήσει ένας 16χρονος ο οποίος δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην καταγγελλόμενη πράξη ασέλγειας σε βάρος 19χρονου από τον πατέρα Αντώνιο. Από την κατάθεση πάντως που έδωσε στη συνέχεια, παρά τους αρχικούς του δισταγμούς, ο 19χρονος δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα καθώς ήταν έκδηλη η αμηχανία του νεαρού. Οι εισαγγελικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν πολύ προσεκτικά, περιμένοντας κάποια επιπλέον στοιχεία που μπορούν να «ανάψουν το πράσινο φως» για τις επόμενες κινήσεις τους. Πολλά θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο των μαρτυρικών καταθέσεων, αν δηλ. προκύπτουν στοιχεία και για σεξουαλική κακοποίηση προκειμένου να κριθεί αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Είναι ανοιχτό δε το ενδεχόμενο όλες οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Εισαγγελία Ανηλίκων στην Αθήνα.

Recommended For You

About the Author: newsallday