Ρεύμα: Νέες χαμηλότερες χρεώσεις το Δεκέμβριο – Τι ανακοίνωσαν οι πάροχοι και πως διαμορφώνονται οι τιμές

Νέες χαμηλότερες χρεώσεις για τα τιμολόγια στο ρεύμα, που θα αφορούν τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η ΔΕΗ λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι πάροχοι ρεύματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσει στην ανακοίνωση των επιδοτήσεων οι οποίες και αυτές θα είναι ελαφρά χαμηλότερες, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν σε κάτι τις τελικές χρεώσεις στο ρεύμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές. Έτσι η τιμή της KWh εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα επίπεδα των 15,9 λεπτών, για χρεώσεις έως και 500 KWh τον μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται ακόμη περισσότερο να υπάρξει «αιμορραγία» από τον κρατικό κορβανά, αφού σχεδόν το σύνολο της επιδότησης θα προέλθει από τα χρήματα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Η χονδρική τιμή του ρεύματος τις τελευταίες ημέρες κινείται οριακά μεν πάνω από τα 200 ευρώ η MWh αλλά σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η σημερινή τιμή είναι στα 225 ευρώ. Σε ανάλογα επίπεδα βρίσκονται οι χονδρικές τιμές και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Recommended For You

About the Author: newsallday