Η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα σε Πολωνία και Βουλγαρία!

Το χειρότερο σενάριο για την τροφοδοσία της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο βιώνει από χθες η Πολωνία και η Βουλγαρία, αποτελώντας τις πρώτες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου που το Κρεμλίνο κλείνει τις στρόφιγγες φυσικού αερίου.

Η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου αργά χθες το βράδυ προσθέτοντας στο πάζλ και μία Βαλκανική χώρα δεν άργησε να προκαλέσει ντόμινο αναταράξεων, πυροδοτώντας για άλλη μια φορά την ξέφρενη κούρσα των τιμών του φυσικού αερίου που ξεπέρασαν τα 100 ευρώ.

Τα «παιχνίδια» Πούτιν και οι απαιτήσεις για πληρωμές σε ρούβλια δοκιμάζουν και τις αντοχές της ελληνικής πλευράς. Η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 20η Μαΐου καθώς τότε οι Έλληνες προμηθευτές ρωσικού αερίου ΔΕΠΑ, Μυτιληναίος και Προμηθέας Gus θα κληθούν να πληρώσουν τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προέκυψε ράλι ανόδου των τιμών στο φυσικό αέριο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ολλανδία σημείωσαν άνοδο έως και 24% στα 127,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Recommended For You

About the Author: newsallday