Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα!

Ολοσχερώς καίγεται το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi, καθώς ξέσπασε φωτιά, λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σήμερα τα ξημερώματα.

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 11 αγνοούμενους. Η πληροφορία για τους αγνοούμενους φαίνεται να προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους, όπου μετρήθηκαν 279 άτομα από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) που βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi.

 

Οι διασωθέντες από το πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες βρίσκονται επί του παρόντος σε τρία πλωτά (σε ένα πλωτό είναι πάνω από 200 άτομα) και αναμένεται να καταπλεύσουν στην Κέρκυρα σε μια ώρα. Εκεί το Λιμενικό έχει καθορίσει 4 σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε αμέσως εγκατάλειψη του πλοίου και σε μικρό χρονικό διάστημα εκκενώθηκε με χρήση των σωστικών λέμβων. Στο σημείο έσπευσαν η φρεγάτα Ύδρα, τρία ελικόπτερα, πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Recommended For You

About the Author: newsallday