Ουκρανία: Οι ΗΠΑ εκκενώνουν την πρεσβεία!

Οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στο προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία που δεν σχετίζεται με επείγουσες υπηρεσίες να εγκαταλείψει τη χώρα λόγω φόβου για ρωσική εισβολή.

«Παρά τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, ο πυρήνας των εργαζομένων στην πρεσβεία, οι αφοσιωμένοι Ουκρανοί συνάδελφοι μας και το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις διπλωματικές και βοηθητικές προσπάθειες με στόχο τη στήριξη της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας της Ουκρανίας», αναφέρει στο twitter η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ακόμα και πριν το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων! Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συνεχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές ενδείξεις ρωσικής κλιμάκωσης, κυρίως την άφιξη νέων δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι δυτικοί είναι «έτοιμοι για όλα τα σενάρια»: οικονομικά αντίποινα άνευ προηγουμένου σε περίπτωση πολέμου, αλλά και να συνεχίσουν να τείνουν χείρα διπλωματίας για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Εν αναμονή, το Πεντάγωνο θα αποστείλει «τις προσεχείς μέρες» επιπλέον 3.000 Αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία για να «καθησυχάσει τους συμμάχους του NATO».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν διαβεβαίωσε χθες, Παρασκευή, τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα για την «σθεναρή υποστήριξη» των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Recommended For You

About the Author: newsallday