Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο!

Πρόσκαιρη άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία στη χώρα μας το τελευταίο διήμερο, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18 βαθμούς, τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η μεγαλύτερη τιμή καταγράφηκε στο Διακόπι Λιδωρικίου, με το θερμόμετρο να δείχνει 18,8 βαθμούς. Τις επόμενες ώρες όμως αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί μεταβολή του καιρού, καθώς από την ηλιοφάνεια θα περάσουμε στις συννεφιές σε αρκετές περιοχές, ενώ την Κυριακή θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά βάση τα φαινόμενα θα εστιαστούν στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, ενώ από τη Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν σε Βοριάδες και θα ενισχυθούν στα 6 – 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Γενικότερα τη νέα εβδομάδα, ο καιρός θα είναι, αρχικά γενικά ήπιος με παροδικές συννεφιές και τοπικές βροχές στα Δυτικά, με λίγα χιόνια στα Βορειοδυτικά ορεινά. Από την Πέμπτη όμως, ενδέχεται να μας επηρεάσει ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο θα παραμένει για αρκετές ημέρες στην περιοχή της Ιταλίας. Αυτό το χαμηλό, ενδεχομένως να καταφέρει να κινηθεί Ανατολικά από την Τετάρτη και μετά ή τελικά, να κινηθεί Νότια προς τη Λιβύη.

Η θερμοκρασία τη νέα έβδομα θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 13 με 15 βαθμούς και το Βοριαδάκι θα κυριαρχεί στην Ανατολική χώρα. Για τη συνέχεια του χειμώνα, όλα δείχνουν ότι υπάρχει αρκετό κρύο συσσωρευμένο στη γειτονιά μας, το οποίο ψάχνει μια αφορμή για να μας κάνει ξανά επίθεση! Μετά τις 19 Φεβρουαρίου , όλα δείχνουν ότι ανοίγουν ξανά οι πόρτες, ώστε να κατέλθει το κρύο στην περιοχή μας!

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως οι επόμενες ημέρες και έως τις 20 Φεβρουαρίου, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να προκληθούν χιονοστιβάδες σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, προκαλούν αστάθεια στο στρωμένο χιόνι, οπότε και χρειάζεται προσοχή από τους ορειβάτες και τους σκιέρ! Η χιονοστιβάδα είναι ένα απρόβλεπτο φαινόμενο και μπορεί να συμβεί αν πάσα στιγμή!

Recommended For You

About the Author: newsallday