ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Τρίτη 8/2

Tην Τρίτη 8 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα προβλέπεται πρόσκαιρη κακοκαιρία με χιονόνερο στα παραθαλάσσια πεδινά, βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές αλλά και σε πεδινές περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης και του Βόρειου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Κρήτης. Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ σχετικά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στα Βορειοδυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 8 – 9 μποφόρ στη στεριά και στις θαλάσσιες περιοχές 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 1 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 5 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 6 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9 βαθμούς και στα νησιά από 4 έως 9 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Αρχικά αναμένονται χιονοπτώσεις στα Δυτικά και Βόρεια ορεινά – ημιορεινά του Νομού και χιονόνερο στα υπόλοιπα προάστια και στα Νοτιότερα βροχή. Έντονη καταιγίδα αναμένεται κατά τόπους. Σταδιακά αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αλλά εν συνεχεία αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση με χιονοπτώσεις στα Δυτικά και Βόρεια του Νομού έως τα 200 – 300 μέτρα και μέσα στα προάστια. Χιονόνερο αναμένεται στα υπόλοιπα Ανατολικά και Κεντρικά του Νομού, ενώ βροχή θα κυριαρχεί στα Νότια. Οι άνεμοι βόρειοι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι χαμηλότερη.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρχικά αναμένονται χιονοπτώσεις έως τα 200 μέτρα και χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά, με κατά τόπους τοπικές νιφαδοπτώσεις. Τα φαινόμενα πάντως σταδιακά και σχετικά γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.

Πηγή: Xalazi.gr

Recommended For You

About the Author: newsallday