Σημαντικές βροχοπτώσεις στα δυτικά!

Βροχές σημειώνονται έως το πρωί της Τρίτης 01/02 στα δυτικά τμήματα της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Στην Εικόνα 1 του μετεωρολογικού δορυφόρου φαίνονται χαρακτηριστικά χρωματισμένα τα ψυχρότερα και υψηλοτέρα νέφη που σχετίζονται με τα μέτωπα του βαρομετρικού χαμηλού που επηρεάζει τη χώρα μας.

Εικόνα 1. Εικόνα μετεωρολογικού δορυφόρου!

Κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 01/02

Aναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και καταιγίδες κατά κύριο λόγο σε Θράκη, Στερεά, Πελοπόννησο, και νησιωτικές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών θα συνεχιστούν και κατά το υπόλοιπο της ημέρας. Τα φαινόμενα στη Θράκη από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.

Όσον αφορά τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις μικρής έως μέτριας έντασης και χιόνι ή χιονόνερο μόνο στα ορεινά του νομού, ενώ στην Αττική από το μεσημέρι οι βροχές αναμένεται να ενταθούν!

Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 5 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 έως 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 14 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Την Τετάρτη 02/02 αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας ενώ βροχές θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα παράκτια της Θράκης, στην Ανατολική Στερεά, στη Πελοπόννησο, και στις νησιωτικές περιοχές.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν σε Θράκη, Αιγαίο και Κρήτη. Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Πηγή: meteo.gr

Recommended For You

About the Author: newsallday