Καναδάς: Τα «φορτηγά της ελευθερίας»!

Ένα «κονβόι ελευθερίας» απο ολόκληρη τη χώρα -οδηγοί φορτηγών και οι υποστηρικτές τους- που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό  φτάνουν σήμερα στην Οτάβα για μία μαζική διαμαρτυρία έξω από το Κοινοβούλιο.

Το «Κονβόι Ελευθερίας» ταξίδεψε από τα δυτικό, το ανατολικό και το νότιο άκρο της χώρας με προορισμό την Οττάβα, με την αστυνομία να εκτιμά ότι περίπου 2.000 άτομα θα συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σάββατο.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για ένα πολύ μεγάλo πλήθος και σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ίσως θέσουν υποψηφιότητα για την μεγαλύτερη συγκέντρωση φορτηγών, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Eκπρόσωπος της Γκίνες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η συνοδεία δεν έχει υποβάλλει ακόμη αίτημα στο βιβλίο των ρεκόρ και σημείωσε οτι το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ περιλαμβάνει 480 φορτηγά, μία ουρά σχεδόν 8 χιλιομέτρων που συγκεντρώθηκε στην Αίγυπτο το 2020.

Στις ΗΠΑ προσωπικότητας όπως ο Έλον Μασκ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ο Τζο Ρόγκαν, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην καναδική διαδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις τοκ σόου.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα, μαζί με τρεις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας, έχουν κινητοποιηθεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια γύρω από το Λόφο του Κοινοβουλίου πριν από τη διαμαρτυρία και ζήτησαν από το κοινό να αποφύγει το κέντρο της πόλης.

Recommended For You

About the Author: newsallday