Ο χιονιάς της Ελπίδας έφτασε στη… Ρόδο!

Ο χιονιάς της Ελπίδας έφτασε μέχρι τη Ρόδο, η οποία ντύθηκε στα λευκά μετά από σχεδόν 40 χρόνια! Οι παραλίες του νησιού φόρεσαν το λευκό τους πέπλο, με το σπάνιο φαινόμενο για το νησί, να γίνεται ευχαρίστα καλοδεχούμενος, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε στο νησί!

Το καιρικό φαινόμενο, είχε προβλεφτεί με επιτυχία, από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο του Xalazi.gr κ. Μανώλη Μαλιακα, κάτοικο της Ρόδου. Μαζί με τις φωτογραφίες, παραθέτουμε και την.. ιστορική πλέον πρόγνωση, για το νησί της Ρόδου. Ας ελπίσουμε, ο χιονιάς να… ξανάρθει σύντομα!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ – 24/01/22

Καλημέρα σας 24 ώρες σχεδόν πριν(ιστορικό χιονιά;;;;) για πολλά μέρη της Ελλάδος δεν θα παραλείψουμε και την Ρόδο που με βάση τα προγνωστικά στοιχεία εδώ και μέρες επιμένουν ότι θα δούμε ίσως έναν πολύ δυναμικό χιονιά και στον νησί μετά από πολλά 10ετίες(!!!)όπου και τα χιόνια θα φτάσουν έως τοπικά και στην θάλασσα το ξημέρωμα προς την Τρίτη. Οι παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση χιονοπτώσεις(ίσως και έντονη κατά περιόδους) τοπικά και μέσα στην πολύ είναι η εξής 1)το χαμηλό φαίνεται αν έχει αργεί νοτιοανατολική πορεία.

2)ως συνέπεια του προτού λόγου θα προλάβει να κατεβάσει πολύ έντονες ψυχρές αέριες μάζες από βορειότερα στη κατώτερη τροπόσφαιρα850Ηpa (-6,-7) τις επίμαχες ώρες

3)πολύ δυνατή υποστήριξη στα 500hpa(-36,-37) εκρηκτικές θερμοκρασίες για δημιουργία(χιονοκαταιγίδας;;)και καταιγίδων με χαλάζι.

4)Ο ισοϋψείς των 0 βαθμών Κελσίου θα είναι περίπου στα 200 μέτρα περίπου με ότι αυτό συνεπάγεται.

5)πολύ έντονος υετός(χιόνι, βροχή) ξανά τις συγκεκριμένες ώρες αν και υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θα δείξουν την τελευταία στιγμή που και πως θα έχουμε τα περισσότερα θέματα.

6)οι άνεμοι από ανατολικοί θα αργήσουν να γυρίσουν γρήγορα σε βορειοδυτικοί(νεφοδιαλυτικοί) πράγμα που σημαίνει με κατάλληλη θερμοκρασία θα ρίχνει νιφάδες αρκετά ικανοποιητικές.

7) έντονος θετικός στροβιλισμός στην μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα.

8)οι θερμοκρασία της θάλασσας είναι πολύ ζεστή(συμβάλει δημιουργία έντονου υετού)

9)πολύ καλοί άνεμοι και διευθύνσεις ανέμων σε όλη την κατώτερη τροπόσφαιρα.

Επιγραμματικά λοιπόν το βράδυ της Δευτέρας κατά την προσωπική εκτίμηση μου χιονοπτώσεις σε όλο το βόρειο και δυτικό κομμάτι της Ρόδου ακόμα και στη θάλασσα μαζί με χαλάζι η και χιονοχάλαζο(ιδιαίτερη προσοχή 10 το βράδυ με 4 τα ξημερώματα) μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. θα ασπρίσουν όλα τα βουνά της Ρόδου. Δυστυχώς δεν ευνοείτε η νότια Ρόδος στα μηδενικά υψόμετρα υπάρξει νέα εκτίμηση!!

Υγ. Τα προβλήματα στα πεδινά δεν θα είναι από χιόνι, αλλά από την δυναμικότατα των φαινομένων και το χαλάζι.

Recommended For You

About the Author: newsallday