Ξεκίνησε η συνεργασία για τον υπέρ-υπολογιστή του metaverse!

Ο νέος πανίσχυρος υπολογιστής θα είναι έτοιμος μέσα στο 2022 και αναμένεται να είναι ο ταχύτερος στον κόσμο – Εκτιμάται ότι θα μπορεί να διαχειρίζεται πακέτα δεδομένων μέχρι και ένα Exabyte, δηλαδή έως και 1 δισ. GB δεδομένων.

Τη συνεργασία της με την Nvidia για τη δημιουργία ενός υπερυπολογιστή που θα τροφοδοτεί την έρευνά της για την τεχνητή νοημοσύνη και το metaverseανακοίνωσε η θυγατρική του Facebook, Meta. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο υπερυπολογιστής θα ονομάζεται RCS (Research SuperCluster), θα είναι έτοιμος μέσα στο 2022 και αναμένεται να είναι ο ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο.

Όπως ανέφερε η Meta, ο RCS θα βοηθήσει τους ερευνητές να δώσουν περισσότερα δεδομένα στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσουν, ώστε αυτά να λειτουργούν σε περισσότερες γλώσσες και να αναλύουν κείμενα, εικόνες και βίντεο, τόσο για λόγους μετάφρασης, όσο και για να εντοπίζουν το κακόβουλο περιεχόμενο.

«Οι εμπειρίες που ετοιμάζουμε για το metaverse απαιτούν τεράστια υπολογιστική ισχύ», αναφέρει σε ανακοίνωση ο CEO της Meta, Mark Zuckerback. «Ο RSC θα δώσει τη δυνατότητα στα νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να μάθουν από τρισεκατομμύρια παραδείγματα, να καταλαβαίνουν εκατοντάδες γλώσσες και άλλα πολλά».

Recommended For You

About the Author: newsallday