Νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο!

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις έντονες βροχές – καταιγίδες προς τα νότια τμήματα. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη, είναι η κάθοδος πολικών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη και η δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού.
 
Το Σάββατο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ημιπεδινές περιοχές στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική – Βόρεια Στερεά, καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές στην Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια. Προς τα νότια τμήματα της χώρας μας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Οι βροχές και οι καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στη Νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Να σημειώσουμε κλείνοντας ότι την κακοκαιρία αυτή θα τη συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι προς τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα ικανοί και αυτοί να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλες ποσότητες νερού θα συσσωρευτούν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ποτάμια και ρέματα, στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα χιονιού, καθώς αναμένεται γρήογρο λιώσιμο του χιονιού από τις βροχές.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά έως τα 400 μέτρα. Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στο Σάββατο να πέφτουν μεγάλες ποσότητες χιονιού στα Βίλια.

Λεπτομέρειες θα δίνονται στο Xalazi Tv στο Youtube. Δείτε τις εκπομπές που έχουν προγραμματιστεί, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ! Επιπλέον, καθημερινά στις 23:00 το βράδυ στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης – Μετεωρολόγος –

Recommended For You

About the Author: newsallday