Αττική Οδός: Θές αποζημίωση; Απόδειξέ το!

Πλήρη αποζημίωση και δικαίωση για ηθική βλάβη δικαιούνται οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν με τα χιόνια στην Αττική Οδό. Αυτό όμως θα πρέπει να το αποδείξουν, όπως είπε στο Mega η δικηγόρος Νανά Παπαδογεωργάκη.

«Το ποσό των 2.000 ευρώ είναι μια παροχή, αλλά ο κάθε πολίτης μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερη αποζημίωση αν υπέστη κάποια σωματική βλάβη ή κινδύνευσε. Υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν στην Αττική Οδό που απλώς βολτάρανε, πηγαίνανε στη δουλειά τους, κάπου χαλαρά και έχουν κι άλλη εξοικείωση με το χιόνι. Άλλοι πήγαιναν για χημειοθεραπεία ή ήταν νεφροπαθείς» είπε.

«Το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορεί να αποδείξει κάποιος ότι ήταν συνεπιβάτης σε όχημα στην Αττική Οδό;» αναρωτήθηκε η Νανά Παπαδογεωργάκη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το κομμάτι είναι αρκετά δύσκολο. «Ο καθένας μπορεί να κάνει μια αγωγή και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, θα πρέπει να το αποδείξει κιόλας» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και επιτήδειοι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση.

Προσοχή στις υπογραφές

Υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να επιστρέψει να πάρει το αυτοκίνητό του, δεν μπορεί ψυχολογικά να το αντέξει μετά από αυτό που πέρασε» πρόσθεσε.

«Επειδή η δικαίωση στα ελληνικά δικαστήριαπαίρνει χρόνο, θα πρέπει η Αττική Οδός να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων» ανέφερε η κ. Παπαδογεωργάκη, υπογραμμίζοντας ότι αν δεχθούν να λάβουν τις 2.000 ευρώ, τότε πιθανόν να τους δωθεί κάποιο χαρτί να υπογράψουν που θα λέει ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε άλλη απαίτηση.

Recommended For You

About the Author: newsallday