Αίτημα για 50 εκατ. ευρώ για το «Πρόγραμμα Προστασίας Δασών»

Πρόγραμμα για την άμεση υλοποίηση δράσεων αντιπυρικής προστασίας σε περιοχές υψηλού κινδύνου θα ξεκινήσει, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Περιβάλλοντος, που υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης ύψους 50 εκατ. ευρώ για το «Πρόγραμμα Προστασίας Δασών».

Όπως έγινε γνωστό, προτεραιότητα θα δοθεί σε δράσεις όπως καθαρισμοί δασικών εκτάσεων, συντηρήσεις-βελτιώσεις δασικού οδικού δικτύου και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Σκοπός των δράσεων, οι οποίες έχουν υποδειχθεί από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι η θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας από πιθανές πυρκαγιές στο μέλλον.

Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν καθαρισμοί και αντιπυρικά έργα είναι η Πεντέλη, δασικές εκτάσεις στο Καπανδρίτι, η Αίγινα, η Τροιζηνία και τα Μέθανα Πόρου, η Σαλαμίνα, περιοχές του Πειραιά, τα Μέγαρα, τα όρη Παγώντας και Δίρφυς στη Χαλκίδα, το περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, η Στροφυλιά, η Σάμος, η Σκόπελος, η Ικαρία, ο Αίνος στην Κεφαλλονιά κ.ά.

Recommended For You

About the Author: newsallday