Όριο 30 χλμ./ώρα στις πόλεις και μηδενική ανοχή στο… αλκοόλ!

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαιτούν πιο αυστηρά μέτρα οδικής ασφάλειας, όπως όριο ταχύτητας 30 χλμ. μέσα στην πόλη,  μηδενική ανοχή για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ώστε να επιτευχθεί ο εκμηδενισμός των θανατηφόρων τροχαίων ως το 2050.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν σήμερα, σημειώνει ότι περίπου 22.700 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως στους δρόμους της ΕΕ, ενώ 120.000 τραυματίζονται σοβαρά. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση έως το 2050, το Κοινοβούλιο θα ζητήσει επενδύσεις για ασφαλέστερους δρόμους, όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές και μηδενική ανοχή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Τέλος προτείνουν την τοποθέτηση συσκευών για την παρεμπόδιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, με ιδιαίτερη έμφαση στους κατ’ επανάληψη παραβάτες. Η μείωση της συχνότητας των δυστυχημάτων έχει παραμείνει στάσιμη τα τελευταία χρόνια και η ΕΕ δεν πέτυχε τον στόχο που η ίδια είχε θέσει της για μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα μεταξύ 2010 και 2020.

Πηγή: newsauto.gr

Recommended For You