«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη με 6.000 αστυνομικούς!

Τα περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίκσεψής του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η 85η εκθεση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Συμβολική διαμαρτυρία έξω από την κεντρική είσοδο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν, το πρωί, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ.
Κρατώντας πανό, ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού, ανανέωση του στόλου, ουσιαστική αναγνώριση της δουλειάς τους από την κυβέρνηση, ενώ λένε όχι στον υπ0οχρεωτικό εμβολιασμό.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και την τάξη στην περιοχή, καθώς στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται η καθιερωμένη ομιλία του.

Σειρά κινητοποιήσεων από διάφορες οργανώσεις έχει προγραμματστεί για το Σάββατο, στο περιθώριο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στις 09:00 είναι προγραμματισμένη διαμαρτυρία στην είσοδο της ΔΕΘ, στην πλατεία ΧΑΝΘ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

-Στις 10:30 μοτοπορεία με έναρξη από την συμβολή των οδών Εγνατία με Αγ. Σοφίας από την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων. “Το απόγευμα συμμετέχουμε στη πορεία μαζί με όλους τους εργαζόμενους: Προσυγκέντρωση: 6μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας”, σημειώνεται στο κάλεσμα.

-Στις 17:00 στον Λευκό Πύργο κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

-Στις 17:30 στο μνημείο Λαμπράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

-Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου από ΕΔΟΘ και ΑΔΕΔΥ

-Στις 18:00 στην Καμάρα από αντεξουσιαστές

-Στις 18:00 μέλη του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ

-Στις 18:00 στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγ. Σοφίας από την ΟΚΔΕ.

Recommended For You