Τρίτη δόση εμβολίου σε άνω των 60 ετών και υγειονομικούς

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε την τρίτη δόση εμβολίου, λέγοντας πως η πρώτη ομάδα που θα την κάνουν είναι τα άτομα που δεν ανέπτυξαν καθόλου αντισώματα, πχ ανοσοκατασταλμένους.

Μια δεύτερη κατηγορία είναι τα άτομα που έχουν μειωμένα αντισώματα και μια τρίτη κατηγορία ατόμων είναι εκείνα που εκτίθενται περισσότερο στον ιό συγκριτικά με τον πληθυσμό.

Η ίδια είπε πως υπάρχει θετική έγκριση για τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους, με το πρόγραμμα να έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα άτομα που παίρνουν σειρά είναι οι υγειονομικοί, τα ηλικιωμένα άτομα που είναι σε μονάδες φροντίδας και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, καθώς όπως είπε φαίνεται πως η ομάδα αυτή έχει τα κριτήρια που απαιτούνται για να προκριθεί η τρίτη δόση.

Επιπρόσθετα τόνισε πως αναμένονται στοιχεία από τα CDC ώστε να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα συμπεράσματα που έχει βγάλει η επιτροπή για την τρίτη δόση εμβολιασμού, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτική σε ό, τι αφορά την τρίτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, τουλάχιστον προς το παρόν.

Recommended For You