Το Χόλιγουντ ρίχνει το φεγγάρι – Πόσο πιθανό είναι να συμβεί;

Η νέα ταινία του Ρόλαντ Έμεριχ είναι έτοιμη και ονομάζεται Moonfall. Όπως με όλες τις ταινίες του Έμεριχ δεν έχουμε για την ταινία παρά μόνο μια απορία: Πόση από τη Γη θα διαλυθεί και με τι τρόπο.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε μέσα στο 2022. Ο σκηνοθέτης, εφευρετικότατος σε κάθε είδους πιθανό και απίθανο σενάριο καταστροφής, αυτή τη φορά ρίχνει στα κεφάλια μας το φεγγάρι. Το οποίο είναι πάρα πολύ όμορφο όταν το κοιτάς από μακριά, όταν σου σκάει στα λίγα χιλιόμετρα όμως και μάλιστα σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, όχι, δεν είναι ούτε ωραίο ούτε ρομαντικό.

Ένα από τα πράγματα που βλέπουμε το φεγγάρι να κανει στο τρέιλερ της ταινίας -στην οποία πρωταγωνιστεί η Χάλι Μπέρι κι αυτό είναι το μόνο ευχάριστο- είναι να ρουφάει τους ωκεανούς όσο πλησιάζει τη Γη, κάτι που ήδη ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει, είναι γνωστό ότι το φεγγάρι και οι φάσεις του επηρεάζουν τη στάθμη των υδάτων, λόγω της δύναμης που είναι γνωστή ως βαρύτητα.

Γενικά το βλέπουμε να κάνει διάφορα που γεννούν το ερώτημα: Μπορεί να συμβούν στην πραγματικότητα; Ένα από τα δυσάρεστα στην επιστημονική φαντασία είναι ότι συνήθως ονειρεύεται καταστροφές. Ένα ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι πολύ συχνά αυτά που ονειρεύεται, έχουν μια μικρή ή μεγάλη δόση αλήθειας. Πόσο πιθανό είναι, λοιπόν, να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να πέσει το φεγγάρι στο κεφάλι μας; Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Ο μόνος τρόπος να πέσει το φεγγάρι στα κεφάλια μας είναι να σταματήσει να γυρίζει γύρω μας. Εντελώς. Μόλις συμβεί αυτό, το φεγγάρι θα βουτήξει πάνω μας με απόλυτη ακρίβεια, διότι θα το τραβήξει η βαρύτητα της Γης και δεν θα υπάρχει καμία αντίρροπη δύναμη.

Είναι σα να αφήνεις μια πέτρα ψηλά στον ουρανό. Μόνο που η συγκεκριμένη πέτρα είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να σταματήσει το φεγγάρι να γυρίζει; Ναι, εάν η «μυστηριώδης» δύναμη που ασκηθεί επάνω του είναι αρκετά ισχυρή ώστε να το πετύχει. Έχουν υπάρξει προσομοιώσεις; Ναι και δεν θέλουμε να τις δούμε!

Recommended For You