Το φθινόπωρο άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του…

Το φθινόπωρο άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, έστω και εάν το μεσημέρι, διατηρείται η σχετική ζέστη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ο υδράργυρος κατρακυλά σε χαμηλά επίπεδα, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι για τον ερχομό του φθινοπώρου. Το κρύο άρχισε να γίνεται αισθητό στα ορεινά της χώρας μας, με τη θέρμανση να… επιβάλλεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, έστω και εάν ακόμη είμαστε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Τους 5 βαθμούς Κελσίου πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία την Τρίτη 31/08, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας, η απολύτως ελάχιστη καταγράφηκε στη Βωβούσα Ιωαννίνων (5.4 βαθμοί Κελσίου) και ακολούθησε η Βλάστη Κοζάνης (5.6 βαθμοί Κελσίου).

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, μας αποχαιρέτησε ωστόσο ο Αύγουστος του 2021, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Λαγκαδά και ήταν ίση με 35.3 βαθμούς Κελσίου ενώ ακολούθησαν η Στυλίδα Φθιώτιδας με 35.2 βαθμούς Κελσίου και το Γαλαξίδι και η Θήβα (Νέα Οδός) με 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου έρχεται πάντως αρκετά νωρίς! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καιρού Xalazi.gr, μια ασυνήθιστα έντονη για την εποχή ψυχρή εισβολή, που θα λάβει χώρα προς το τέλος της εβδομάδας, αρχικά στην βορειοανατολική Ευρώπη. Η ψυχρή αέρια μάζα από την Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου θα κατέλθει προς την χώρα μας, ρίχνοντας αισθητά τον υδράργυρο. Αναλυτικά η πρόγνωση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Πηγή: Meteo.gr – Xalazi.gr

Recommended For You