Τουλάχιστον 20 ψαράδες νεκροί – Τους πέρασαν για τρομοκράτες!

Πάνω από είκοσι ψαράδες σκοτώθηκαν από… λάθος, σε αεροπορική επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας που είχε στόχο τζιχαντιστές!

Μαχητικό βομβάρδισε την Κυριακή το Κουάταρ Νταμπάν, χωριό που βρίσκεται σε όχθη της λίμνης Τσαντ, περιοχή η οποία θεωρείται προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική.

«Κάθε ψαράς που γυρίζει στη ζώνη εκτίθεται σε κίνδυνο, πρόκειται για εχθρική περιοχή και δεν υπάρχει τρόπος να διαχωριστεί από τους τρομοκράτες», τόνισε πηγή στην υπηρεσία πληροφοριών.

Η επιτήρηση από αέρος και αναφορές από το πεδίο οδήγησαν στο συμπέρασμα, ότι συγκεντρώνονταν τζιχαντιστές και ότιπιθανόν προετοίμαζαν επίθεση, πάντα κατά την ίδια πηγή. «Επρόκειτο για προληπτικό πλήγμα για να ματαιωθούν όλα τα σχέδια που έκαναν οι τρομοκράτες», ανέφερε πηγή από τον νιγηριανό στρατό.

«Δεν αναμέναμε ότι θα βρίσκονταν εκεί άμαχοι, όποιος βρισκόταν σε αυτή την τοποθεσία ανήκε στους τρομοκράτες», κατά την τελευταία πηγή. Αεροπορικό πλήγμα σε χωριό στη γειτονική επαρχία Γιόμπε στοίχισε τη ζωή σε εννέα αμάχους τη 16η Σεπτεμβρίου. Η Πολεμική Αεροπορία εξήγησε τότε πως το μαχητικό της καταδίωκε ομάδα τζιχαντιστών στη ζώνη.

Recommended For You