Τέλος εποχής για τους κινητήρες βενζίνης και diesel

Σοκ για τους λάτρεις της αυτοκίνησης αλλά και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αποτελεί το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Κομισιόν, το οποίο προβλέπει μείωση των εκπομπών ρύπων των επιβατικών αυτοκινήτων και των φορτηγών κατά 65% μέχρι το 2030 και μηδενισμό των εκπομπών CO2 μετά το 2035.

Mε βάση το παραπάνω σχέδιο, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν 14 έτη ζωής και θα πρέπει έως τότε οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και τα κράτη-μέλη, να είναι έτοιμα για την μετάβαση στη νέα μορφή αυτοκίνησης που θα αφορά την ηλεκτρική ενέργεια ή το υδρογόνο! Δηλαδή, θα πρέπει να έχει αντικατασταθεί ο στόλος των υπαρχόντων αυτοκίνητων, με μετάβαση πλέον στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φυσικού αερίου.

Εάν το νέο σχέδιο εγκριθεί από όλες τις χώρες της ΕΕ, τότε από το 2035 θα σταματήσουν να πωλούνται βενζινοκίνητα ή diesel αυτοκίνητα, ενώ τα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε 60 χλμ. και σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου κάθε 150 χλμ.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν κατά την ομιλία της για την «Κατάσταση της Ένωσης» ανέφερε: «Η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα. Θα προτείνουμε τώρα ένα επιπλέον ποσό 4 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής έως το 2027. Αναμένουμε από τις ΗΠΑ και τους εταίρους, να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους».

Πηγή: newsauto.gr

Recommended For You