Συνεχίζεται το… μελτέμι

Χωρίς ιδιαίτερες καιρικές μεταβολές θα συμπληρώσουμε το πρώτο 15νθημερο του Ιουλίου και… θα ανοίξουμε το δεύτερο, καθώς ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Το μελτεμάκι στο Αιγαίο και τα Ανατολικά θα κυριαρχεί, ενώ ηλιοφάνειά αναμένεται σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση, θα είναι τοπικές μπόρες το μεσημέρι, στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στα Κεντρικά και Βόρεια, τοπικά ίσως δούμε και 36 βαθμούς, αλλά στην υπόλοιπη χώρα εξαιτίας του Βοριά θα διατηρηθεί κάτω από τους 34 βαθμούς, ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές, ακόμη και κάτω από τους 33 βαθμούς Κέλσιου. Δείτε παρακάτω από το Xalazi Tv, το νέο δελτίο καιρού γαι τους αγρότες, της Κυριακής 12 Ιουλίου.

Η ενίσχυση των ανέμων, αυξάνει και τον κίνδυνο εκδηλώσεως και εξαπλώσεως πυρκαγιών. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν από όλους, καθώς μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι ποιο σημαντικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Εύβοια, την Αττική, την Κέρκυρα και τη Λαμία. Δείτε στο Xalazi Tv, εικόνες και ρεπορτάζ από τα μέτωπα των πυρκαγιών, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Κλείνοντας να δούμε και ένα ενδιαφέρον αστρονομικό θέμα.  Ένα μοναδικό θέαμα στους παρατηρητές του έναστρου ουρανού, προσφέρει ο κομήτης NEOWISE που διέρχεται από την «γειτονιά» της Γης. Ο NEOWISE είναι ορατός και από την Ελλάδα, στα βορειοανατολικά, περίπου μία ώρα πριν την ανατολή του ηλίου. Δείτε στο Xalazi Tv τη φωτογραφία του κ. Κωνσταντίνου Εμμανουιλίδη από τα Μετέωρα, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Recommended For You