Συνεχίζεται το μελτέμι στο Αιγαίο και τα Ανατολικά

Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαμηλό επηρέασε την περιοχή μας μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα από τη Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας μεγάλα ποσά βροχής, αλλά και καταστροφές στο νησί της Θάσου. Καθώς το χαμηλό βαρομετρικό απομακρύνεται από την περιοχή μας, ο καιρός στη Βορειά Ελλάδα βελτιώνεται αισθητά. Στην υπόλοιπη χώρα, η όποια αστάθεια εμφανίστηκε στα ορεινά, θα περιοριστεί και αυτή.

Το μελτέμι ωστόσο θα συνεχιστεί στα Ανατολικά και το Αιγαίο έως και τα μέσα της νέας εβδομάδας. Η θερμοκρασία δεν θα σημείωση αξιόλογη μεταβολή, βροχές δεν αναμένονται και μένει να δούμε, με τι διάθεση θα κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβριος. Δεν θα μας έκανε πάντως έκπληξη, πριν φύγει το καλοκαίρι να κρύβει ένα ακόμα κύμα ζέστης, πριν μας έρθει το φθινόπωρο βιαστικά και… απότομα! Οι ενδείξεις υπάρχουν και για τα δυο παραπάνω!

Η επικράτηση ενισχυμένου μελτεμιού στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες, έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας σε επίπεδα χαμηλότερα, σε σχέση με τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Αντίθετα άνοδο παρουσιάζει η επιφανειακή θερμοκρασία των θαλασσών στο Ιόνιο. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρατηρούμε εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ Αιγαίου και Ιονίου, η οποία φτάνει έως και τους 6 βαθμούς.

Πηγή: Xalazi.gr

Recommended For You