Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Αισθητός και στην Αίγυπτο!

Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι της Τρίτης, ανοιχτά της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ. ανατολικά της Ζάκρου, στον Νομό Λασιθίου. Tο εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 8,2 χιλιόμετρα. Με ανάρτησή του στα social media, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ανέφερε ότι ακολούθησε μικρό τσουνάμι στις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Σε περιοχές του Δήμου Σητείας, καταγράφηκαν κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, μηχανήματα του δήμου απομακρύνουν βράχους που έχουν πέσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τον κ. Γουλιδάκη, «ήταν ένας έντονος σεισμός και με αρκετά μεγάλη διάρκεια.

Αισθητός και στην Αίγυπτο έγινε ο σεισμός. Όπως ανέφερε και η «Αλ Αχράμ», πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικών δικτύων αναφέρθηκαν στον σεισμό της Κρήτης, που έγινε αισθητός στη μεσογειακή πόλη Μάρσα Ματρούχ αλλά και το Κάιρο και την Γκίζα. Μάλιστα, οι αναφορές αυτές έγιναν πριν ακόμη και από την ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Αστρονομίας και Γεωφυσικής της Αιγύπτου, που έκανε λόγο για τον σεισμό.

Recommended For You