Πολύ μεγάλα ύψη βροχής αφήνει η Αθηνά!

Ύφεση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία «Αθηνά» μετά από δυο ημέρες που έπληξε κυρίως την δυτική Ελλάδα «πνίγοντας» τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την Πάτρα.

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων σε περιοχές της Επικράτειας, από την Τετάρτη έως χθες το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 127 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 81 περιπτώσεις, κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στο χάρτη αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στο σύνολο της χώρας. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως το απόγευμα της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου, σημειώθηκαν στους νομούς Μαγνησίας και Πιερίας. Σχεδόν 200 χιλιοστά έχουν καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου και 100 χιλιοστά στο Δίον Πιερίας.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: meteo.gr – xalazi.gr

Recommended For You