Χωρίς έσοδα όσοι αρνούνται την κλιματική αλλαγή!

Mετά τον covid – 19 φυμώνουν και τις απόψεις για την… απάτη της κλιματικής αλλαγής.

Η Google και το YouTube ανακοίνωσαν την Πέμπτη (7/10) μια νέα πολιτική που απαγορεύει στους «αρνητές» της κλιματικής αλλαγής να μπορούν να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους στις πλατφόρμες τους μέσω διαφημίσεων ή πληρωμών από το δημιουργικό τους περιεχόμενο.

Γιατί έχει σημασία: Είναι ένα από τα πιο επιθετικά μέτρα που έχει λάβει οποιαδήποτε μεγάλη τεχνολογική πλατφόρμα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, σύμφωνα με αυτούς, για την κλιματική αλλαγή.

Λεπτομέρειες: Οι διαφημιστές και οι εκδότες της Google, καθώς και οι δημιουργοί του YouTube, θα απαγορεύεται να εισπράττουν έσοδα από διαφημίσεις ή από περιεχόμενο που αντιβαίνει στην «καθιερωμένη επιστημονική άποψη σχετικά με την ύπαρξη και τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα διαφημίσεων της εταιρείας.

  • «Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή ως απάτη και ισχυρισμούς που αρνούνται ότι οι μακροπρόθεσμες τάσεις δείχνουν ότι το κλίμα στο πλανήτη θερμαίνεται και ισχυρισμοί που αρνούνται ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ή η ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή».
  • Οι διαφημίσεις και η δημιουργία εσόδων θα συνεχίσουν να προβάλλονται παράλληλα με άλλα θέματα που σχετίζονται με το κλίμα, όπως δημόσιες συζητήσεις για την πολιτική για το κλίμα, επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και νέα έρευνα γύρω από το θέμα.

Recommended For You