Μυστήριο με τον ξαφνικό θάνατο του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Κίνα

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του Γιαν Χέκερ, ενός από τους στενότερους συνεργατες της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος από τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης το 2015 και της ελληνοτουρκικής κρίσης του 2020, όταν και ανέπτυξε στενότατες σχέσεις τόσο με την κυρία Ελένη Σουρανή, διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού της Ελλάδας, όσο και με τον σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν βρέθηκε στην Κίνα ως πρεσβευτής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Η είδηση του αιφνιδίου θανάτου του, μόλις 54 ετών,  Γιαν Χέκερ, ο οποίος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν, έγινε γνωστή με δύο λιτές ανακοινώσεις που εξέδωσαν το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και η Καγκελαρία.

Οι δύο αυτές ανακοινώσεις που αφορούσαν σε έναν διπλωμάτη που ανέλαβε επικεφαλής μίας εκ των σημαντικότερων διπλωματικών αποστολών, προσκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, καθώς δεν ανέφεραν ούτε τα αίτια θανάτου, αλλά ούτε καν την ώρα ή την ημέρα που απεβίωσε.

Recommended For You