Μπλακ άουτ στο Λίβανο – Κατέρρευσαν ηλεκτρικοί σταθμοί!

Χωρίς ρεύμα θα παραμείνει ο Λίβανος καθώς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με δεκάδες διεθνή ΜΜΕ

Έγινε γνωστό ότι κατέρρευσαν οι δύο βασικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ο «Αλ Ζαχράνι» και ο «Ντέιν Αμάρ». Σύμφωνα με το Sky News, εξαντλήθηκαν τα αποθέματα καυσίμου ντίζελ στους σταθμούς και η παραγωγή ενέργειας έπεσε κάτω από 200 megawatt, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα σε όλη τη χώρα.

Το Reuters μεταδίδει ότι η διακοπή ρεύματος θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες, διότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη καυσίμων. Λόγω της έλλειψης αυτής, έκλεισαν δεκάδες επιχειρήσεις και οι πολίτες καταφεύγουν στη μαύρη αγορά για καύσιμα!

Πανικός σε όλο τον κόσμο!

Η Κίνα έδωσε σήμερα εντολή σε ορυχεία στην Εσωτερική Μογγολία να αυξήσουν την παραγωγή άνθρακα με τις τιμές πετρελαίου να καταγράφουν άλμα καθώς η αύξηση-ρεκόρ στο κόστος αερίου ενίσχυσε τη ζήτηση για τα περισσότερο ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα προκειμένου τα εργοστάσια να μείνουν ανοικτά και τα σπίτια ζεστά.

Η Ινδία, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα χώρα κατανάλωσης άνθρακα, επίσης πλήττεται από διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της έλλειψης άνθρακα, με πάνω από τα μισά εργοστάσιά της που λειτουργούν με άνθρακα να έχουν επάρκεια αποθεμάτων σε καύσιμα για λιγότερο από τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία από την ομοσπονδιακή εταιρία διαχείρισης του δικτύου.

Σε μια κίνηση που αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν την περίπτωση να στραφούν στα στρατηγικά τους αποθέματα σε πετρέλαιο ή να επιδιώξουν απαγόρευση στις εξαγωγές πετρελαίου, προκειμένου να μειωθεί το κόστος του αργού.

Recommended For You