Με self-test στα δικαστήρια οι ανεμβολίαστοι συλληφθέντες

Με self-test θα οδηγούνται στα δικαστήρια, οι ανεμβολίαστοι συλληφθέντες, με την αυτόφωρη διαδικασία ενώ, σε περίπτωση που αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό, δεν μπορούν να εξαναγκαστούν αλλά δεν αποκλείεται να διωχθούν για απείθεια ή παραβίαση των μέτρων διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.

Αυτό προβλέπουν οι οδηγίες που απηύθυνε προς τους συναδέλφους του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, συστήνοντας να είναι να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων , όπως  η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, κ.λπ με τους  κατηγορούμενους αρνητές του εμβολίου και τους αρνούμενους να υποβληθούν σε self-test.

Παρότι ο κ. Πλιώτας ξεκαθαρίζει πως οι  κρατούμενοι  για αδικήματα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα, που προσάγονται ενώπιον των εισαγγελικών ή ανακριτικών αρχών, δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να υποστούν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για COVID-19,τονίζει ότι πρέπει να ελεγχθούν για τέλεση ποινικών αδικημάτων όπως είναι η απείθεια ή η διάδοση  μεταδοτικής ασθένειας.

Recommended For You