Μεγάλη πυρκαγιά στον Κάνδανο Χανίων

Mεγάλη φωτιά μένεται για δεύετρη ημέρα κοντά στο Μουστάκο του δήμου Κανδάνου – Σελίνου Χανίων, με αποτέλεσμα να κριθεί και πάλι αναγκαία η συνδρομή από αέρος. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν από αέρος, δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, ενώ έχει δοθεί εντολή να επιχειρήσουν και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ τα οποία φτάνουν σε λίγη ώρα. Επιπλέον βρίσκονται 20 οχήματα της Πυροσβεστικής απ΄όλες τις μονάδες των Χανίων με πάνω από 60 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, ευτυχώς χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η εκκένωση οικισμού στο χωριό Σκλαβοπούλα και στους παράλληλους, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή.

Το μέτωπο έχει μετατεθεί από την άλλη πλευρά της πλαγιάς με κατεύθυνση στα δυτικά, προς το Κεδρόδασος. Με εντολή της Πυροσβεστικής, η φημισμένη παραλία του Κεδρόδασους εκκενώνεται και εκατοντάδες λουόμενοι αποχωρούν το σημείο. Η εκκένωση γίνεται με τη συμμετοχή δυνάμεων της αστυνομίας.

Recommended For You