Μεγάλη πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο της Ρουέν στη Γαλλία.(βίντεο)

Μεγάλη είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες στη Γαλλία προκειμένου να σβήσουν την πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο της Ρουέν. Η φωτιά έχει περιοριστεί, την ώρα που υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση του Σηκουάνα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 03:30 (ώρα Ελλάδος) σήμερα τα ξημερώματα σε μια αποθήκη του εργοστασίου Lubrizol, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και τον διάσημο καθεδρικό της Ρουέν, η οποία έχει περίπου 500.000 κατοίκους. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές, καθώς δείχνουν κυρίως μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται στον ουρανό, η οποία είναι ορατή από απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον νομάρχη της Νορμανδίας Πιέρ-Αντρέ Ντιράν, έχει εκκενωθεί η περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το χημικό εργοστάσιο. Ωστόσο ο ίδιος αναφέρθηκε σε έναν «κίνδυνο μόλυνσης του Σηκουάνα λόγω της υπερχείλισης των λεκανών κατακράτησης». Ερωτηθείς για το μέγεθος του βιομηχανικού αυτού δυστυχήματος, ο νομάρχης διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει καμία υποβάθμιση του κινδύνου» από τις δημόσιες αρχές, οι οποίες αν χρειαστεί να εκκενώσουν μεγαλύτερη περιοχή, θα το κάνουν.

Recommended For You