Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την Αθηνά!

Μεγάλες ζημιές έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά» σε αγροκαλλιέργειες της περιοχής Μελιβοίας Θεσσαλίας και ειδικότερα στην παραγωγή του κάστανου.

Μεγάλο μέρος της ζημιάς οφείλεται στο γεγονός ότι, ολόκληροι αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να μην μπορούν εδώ και τέσσερα 24ωρα να φτάσουν στα χωράφια τους. Εντβμεταξύ, δύσκολες στιγμές έζησε το πρωί του Σαββάτου ένας οδηγός που εγκλωβίστηκε σε ορμητικά νερά χειμάρρου στον Βόλο. Eυτυχώς, τελικά κατάφερε να βγει από το παράθυρο.

Σημαντικές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν έως το απόγευμα του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα στην Ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες. Έως τις 16:30 το απόγευμα ύψη βροχόπτωσης που ξεπερνούν τα 100 χιλιοστά καταγράφονται στους μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στη Ζαγορά Πηλίου και στη Γλώσσα Σκοπέλου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται να δοθεί κατά τη διάρκεια της Κυριακής 10/10 καθώς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Xalazi.gr έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και τη Δευτέρα. Μεγάλα ύψη βροχής, προβλέπει το προγνωστικό σύστημα ΘΗΣΕΑΣ, του Xalazi.gr, όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη.

Η κακοκαιρία Αθηνά, μας αφήνει όμως και εντυπωσiακές εικόνες. Υδροστρόβιλος εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στα Βραχνέικα Αχαΐας. Σύμφωνα με αναφορά του forecastweather, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα.

 

Recommended For You