Μεγάλα προβλήματα στο Πήλιο από την Αθηνά!

Σύμφωνα με την καιρική ομάδα under the weather, μεγάλα προβλήματα αφήνει η κακοκαιρία Αθηνά στη Μαγνησία και συγκεκριμένα, στο Πήλιο.

Ανάρτηση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Χρήστου Φοράκη, αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής! Πολλά χωριά έχουν παραδοθεί στο έλεος της θεομηνίας. Εντυπωσιακά ύψη βροχής καταγράφουν μετεωρολογικοί σταθμοί της περιοχής. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν πέσει 723mm βροχής σε όλο το Πήλιο.

Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών, περιμένουν βοήθεια, καθώς χείμαρροι έχουν φουσκώσει και παρασέρνουν ότι βρουν στο διάβα τους. Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που πλήττεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε Βένετο, Κεραμίδι, Κανάλια. Όπως δήλωσε στο e-thessalia.gr ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Παλληκάρης «Αυτό που ζήσαμε το 2018 δεν είναι τίποτα μπροστά στο σημερινό. Από την Πέμπτη βρέχει διαρκώς και χθες ήταν πολύ έντονα τα φαινόμενα ενώ από τις 10 χθες το βράδυ βρέχει ασταμάτητα.

Πηγή: Under The Weather – e-thessalia.gr

Recommended For You