Μαυροβούνιο: Διαδηλώσεις κατά της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο Μαυροβούνιο, όταν εκατοντάδες πολίτες έστησαν οδοφράγματα και απέκλεισαν τους δρόμους, που οδηγούν στην πόλη Τσέτινιε και το μοναστήρι, για να εμποδίσουν τη σημερινή τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννικίου.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, όμως δεν κατάφερε να τους διαλύσει με αποτέλεσμα τα οδοφράγματα να παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η ενθρόνιση προκαλεί αντιδράσεις, επειδή το Μαυροβούνιο διαχωρίστηκε από τη Σερβία, όμως η εκκλησία του δεν αυτονομήθηκε και υπάγεται στη σερβική.

Οι αντίπαλοι της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Ιωαννίκιου στην κορυφαία ιερατική θέση, γνωστή ως Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Αρχιεπισκόπου Τσέτινιε, προσπέρασαν τα αστυνομικά οδοφράγματα νωρίτερα σήμερα, παίρνοντας τον έλεγχο των δρόμων που οδηγούσαν στην πόλη.

Η τελετή ωστόσο, πραγματοποιήθηκε σήμερα αμέσως μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, όπου ο Πατριάρχης Πορφύριος συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Ιωαννίκιο. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας χαρακτήρισε το σημερινό γεγονός μεγάλη τιμή, ενώ σχολιάζοντας τα επεισόδια έκανε λόγω για την ειρήνη που πρέπει να επικρατήσει.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Πορφύριο για την αγάπη του προς τον λαό του Μαυροβουνίου, και τον ευχαρίστησε για την ευλογημένη έλευσή του. «Θα χρειαστεί πολύ καιρός για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι διχασμοί», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

Recommended For You