Κρήτη: Στα 6.0 R αναθεωρείται ο σεισμός!

Περισσότερα από 1.000 κυρίως πέτρινα κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6.0 R, που σημειώθηκε, σήμερα στις 9:17 στην ανατολική Κρήτη.

Η πρόεδρος της κοινότητας Αρκαλοχωρίου, Χρυσούλα Κεγκέρογλου ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6: «Δεν έχουμε ρεύμα, έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, έχουν σπάσει ντεπόζιτα, σωλήνες, ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Πρέπει επειγόντως να ενδιαφερθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Υπάρχει ένας νεκρός, ένα παιδί που δούλευε σε μια εκκλησία που έπεσε και τον πλάκωσε. Στο Αρκαλοχώρι το 80% των ανθρώπων θα μείνει έξω, η κατάσταση είναι τραγική, ακόμα και καινούρια σπίτια έχουν καταστραφεί».

Αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,0 βαθμών, που «χτύπησε» την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού, αρμόδιου για τις Υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη, κλιμάκιο 20 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στην περιοχή για να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου. Στο Ηράκλειο αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ώρες και ο πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

XALAZI TV: ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΡΗΤΗ
Το Xalazi Tv σε ζωντανή σύνδεση με το ΚΡΗΤΗ TV σας δίνει εικόνα από το νησί, μετά το σεισμό των 5.8 Ρίχτερ.
Για σύνδεση: http://www.xalazi.gr/playerTV.html

Recommended For You