Κρήτη: Περιπετειώδης καταδίωξη κυνηγού

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη κυνηγού που πυροβόλησε εναντίον θηροφύλακα ο οποίος τον εντόπισε να επιδίδεται σε παράνομο κυνήγι τα ξημερώματα στον Δήμο Βιάννου Κρήτης.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης ξεγλίστρησε από τους θηροφύλακες, πηδώντας σ’ ένα πρανές, ύψους 3 μέτρων και διέφυγε σε μια ρεματιά, όπου κρύφτηκε, ωστόσο τελικά, μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε αυτοβούλως, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας και παραδόθηκε.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Λασιθίου, μαζί με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Νεάπολης και Ιεράπετρας, εντόπισαν στα Τέρτσα του Δήμου Βιάννου, ένα άτομο να λαθροθηρεύει, με χρήση προβολέα.

Γύρω στις 02:00 π.μ. επικοινώνησαν με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα που εδρεύει στη Βιάννο και του ζήτησαν να τους συνδράμει, προκειμένου να μπορέσουν να εγκλωβίσουν το συγκεκριμένο άτομο. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να πλησιάσουν πιο κοντά στο άτομο αυτό, δύο από τους θηροφύλακες. Διαπίστωσαν ότι έφερε σακίδιο πλάτης, ένα δίκαννο και τον προβολέα.

Του δήλωσαν την ιδιότητά τους, ζητώντας του να σταματήσει, αλλά αυτός αντέδρασε πυροβολώντας αρχικά προς το μέρος του ενός θηροφύλακα, στα αριστερά του και μετά φάνηκε να στρέφει το όπλο προς την άλλη μεριά, αλλά δεν ακούστηκε πυροβολισμός. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή κι έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη. Κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν πρόσκαιρα, παρά την αντίστασή του, φορώντας του χειροπέδες. Αυτός όμως ξεγλίστρησε, πηδώντας σ’ ένα πρανές, ύψους 3 μέτρων και διέφυγε σε μια ρεματιά, όπου κρύφτηκε.

Οι θηροφύλακες, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ξανά και κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου παρέδωσαν το όπλο και τον προβολέα, αλλά όχι το σακίδιο καθώς δεν είχαν προλάβει να του το αποσπάσουν. Εκεί διαπίστωσαν τελικά ότι το δεύτερο φυσίγγιο στο δίκαννο έφερε σημάδι από τον επικρουστήρα, γεγονός που φανερώνει ότι είχε επιχειρήσει και δεύτερη φορά να πυροβολήσει, αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Οι θηροφύλακες υπέβαλλαν μήνυση και η Αστυνομία άρχισε την αναζήτησή του. Τελικά το άτομο αυτό παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας και αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα.

Recommended For You