Καταιγίδα Malakas: Σαν σήμερα το 2010 χτύπησε τα νησιά της Ιαπωνίας

Σαν σήμερα, στις 22 Σεπτεμβρίου το 2010 η καταιγίδα «Malakas» έπληξε τα νησιά της Ιαπωνίας με ταχύτητες μάλιστα που έφτασαν τα 157 χιλιόμετρα την ώρα.

Μην σαν παραξενεύει η ονομασία: Στα Φιλιππινέζικα η λέξη «Malakas» σημαίνει «δυνατός» και με αυτή τη λέξη θέλησαν να περιγράψουν το δυναμικό ως ισοπεδωτικό πέρασμα που έκανε. Οι αρχές μάλιστα είχαν προειδοποιήσει πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τυφώνα. Η επέλαση του τυφώνα πήγε και στα δυτικά παράλια της Ιαπωνίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις ακτές του νησιού Νομπεόκα. Σε έξι επαρχίες της Δυτικής Ιαπωνίας κλήθηκαν περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Η λέξη «Malakas» έχει τη «γέννησή» της, για τους Φιλιππινέζους από τον γενάρχη της μυθολογίας των Φιλιππίνων, ένα πρόσωπο αντίστοιχο ας πούμε με τον Αδάμ. Το ακριβές όνομά του είναι «Si Malakas» και αναφέρεται στον πρώτο άνθρωπο που ζούσε στη Γη με τη σύντροφό του «Si Maganda», την αντίστοιχη Εύα. Όπως καταλαβαίνετε η ονομασία του τυφώνα «Malakas» μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στην Ελλάδα!

Recommended For You