Κακοκαιρία στην Ιταλία με… ιστορικά ρεκόρ!

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα πλήττει την Ιταλία κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να φτάσει και στη χώρα μας. Σύμφωνα με την καιρική ομάδα του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Γιώργου Αποστολόπουλου από τη Ναύπακτο ‘’Under The Weather’’,  χθες οι μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ιταλία, κατέγραψαν ιστορικά ρεκόρ βροχοπτώσεων!

Στο Montenotte Inferior σημειώθηκαν πραγματικά εξαιρετικές και απόλυτες τιμές ρεκόρ βροχής, που έφτασαν τα 496 mm σε 6 ώρες, ενώ στο Roussillon  740.6 mm σε διάστημα 12 ωρών! Το συνολικό ύψος βροχής για όλο το 24ωρο στο Roussillon έφτασε τα 883,8 mm σε 24 ώρες!

To γεγονός αυτό, κατατάσσει την καταμέτρηση δεύτερη, πίσω από τα 948 mm βροχής της Γένοβας Μπολζανέτο που σημειώθηκαν  τον Οκτώβριο του 1970! Με λίγα λόγια, έχει ξαναγραφτεί, μια νέα σελίδα της καιρικής ιστορίας της περιοχής! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρόλογων, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για 48 ώρες ακόμη!

Όπως μπορούμε να δούμε και από το προγνωστικό μοντέλο ‘’ΘΗΣΕΑΣ’’ του Xalazi.gr, το σύστημα κακοκαιρίας θα συνεχίσει να στροβιλίζεται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα επηρεάσει και την χώρα μας, με πολύ μεγάλα ύψη βροχής, ειδικά στη Δυτική Ελλάδα. Το Xalazi.gr συνιστά την προσοχή των πολιτών!

Πηγές: Under The Weather – Xalazi.gr

Recommended For You