Κάντε ότι χρειαστεί για να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πλυθυσμού!

Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στους παγκόσμιους ηγέτες να υιοθετήσουν φιλόδοξους, όπως τους χαρακτηρίζουν, στόχους για τον τερματισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε αυτούς περιλαμβάνεται η διασφάλιση του εμβολιασμού του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού κατά της COVID-19 ως το 2022, σύμφωνα με προσχέδιο αμερικανικού εγγράφου, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters. Το τρισέλιδο έγγραφο απευθύνεται σε χώρες, διεθνείς οργανώσεις και φορείς του ιδιωτικού τομέα που προσκαλούνται σε μια εικονική σύνοδο κορυφής για την COVID-19, η οποία προγραμματίζεται από τις ΗΠΑ να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στο έγγραφο αυτό ζητείται επίσης από τις χώρες με “σχετικές δυνατότητες” να δωρίσουν ένα δισεκατομμύριο επιπρόσθετες δόσεις εμβολίων και να επισπεύσουν την παράδοση 2 δισεκατομμυρίων δόσεων για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευτεί. Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία είχε δημοσιεύσει πρώτη τους νέους στόχους, ανέφερε ότι προσκλήσεις για την σύνοδο κορυφής εστάλησαν στους παγκόσμιους ηγέτες την περασμένη εβδομάδα.

Recommended For You