Θα πούμε το ψωμί… κουλούρι φέτος το χειμώνα!

Οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια και μεταφορές, φέρνουν και τις πρώτες αυξήσεις στο ψωμί καθώς και σε άλλα αρτοσκευάσματα.

Μπορεί οι αρτοποιοί όλο το προηγούμενο διάστημα να απορροφούσαν τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, πλην όμως, τώρα τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις να περνούν και στις τιμές των προϊόντων.

Το κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και να φτάσει ακόμα και σε βασικά καθημερινά προιόντα κατανάλωσης όπως το ψωμί του οποίου η τιμή αυξάνεται.

Για παράδειγμα, το ένα τεμάχιο ψωμιού από 70 λεπτά με 90 λεπτά που είχε μέχρι πρότινος, θα πάει στο 1 ευρώ με 1,20 ευρώ. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης θα «τσιμπήσει» τουλάχιστον 10 λεπτά. Έτσι, θα πωλείται από 0,60 λεπτά έως 0,70 λεπτά.

Οι αυξήσεις μοιάζουν να είναι αναπόφευκτες, μια εξέλιξη που θα επηρεάσει την κατανάλωση. Και αυτό γιατί έχει αυξηθεί η τιμή στο αλεύρι, στο βούτυρο, στη ζάχαρη και στο σουσάμι.

Έχουν αρχίσει να επιβαρύνουν τους καταναλωτές οι αυξήσεις και μάλιστα, σε μια περίοδο που υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε χιλιάδες νοικοκυριά είτε με τους χαμηλούς μισθούς, είτε με την ανεργία, είτε με τις καταστροφές του καλοκαιριού.

Recommended For You