Η Νεκρά Θάλασσα «βάφτηκε» κόκκινη

Ένα απροσδόκητο θέαμα εντόπισαν οι ειδικοί στη Νεκρά Θάλασσα. Μια λίμνη που βρίσκεται στη βιβλική περιοχή Μωάβ, τη σημερινή Ιορδανία, έχει μυστηριωδώς γίνει κόκκινη.

Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς, ενώ εργαζόμενοι του υπουργείου Ύδρευσης και Άρδευσης της Ιορδανίας έχουν ήδη πάρει δειγματοληψία για να προσδιορίσουν την αιτία του ανησυχητικού και ανεξήγητου φαινομένου. Οι εικόνες έχουν πυροδοτήσει έντονη οργή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς τα κόκκινα νερά, στην Παλαιά Διαθήκη, είναι μία από τις δέκα πληγές του Φαραώ, που έστειλε ο Θεός για να απελευθερώσει τους Εβραίους από τη σκλαβιά.

Σύμφωνα με το βιβλικό μύθο, ο Θεός μετέτρεψε τα νερά του Νείλου σε αίμα, σκοτώνοντας τα ψάρια και εμποδίζοντας τους Αιγύπτιους να πίνουν πόσιμο νερό, μετά την άρνηση του Φαραώ να απελευθερώσει τους Εβραίους δούλους του. Επίσης, στο σημείο που βρίσκεται η λίμνη, ο Θεός έστειλε τους Αγγέλους για να καταστρέψουν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, όπου επικρατούσε βία και οι κάτοικοι έδειχναν ανήθικες συμπεριφορές.

Recommended For You