Η Μεσόγειος φλέγεται με 155.000 κεραυνούς – Έρχεται κακοκαιρία με άγριες διαθέσεις!

Μεγάλη δραστηριότητα αστραπών και κεραυνών σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στην Βόρεια και Κεντρική Μεσόγειο τις τελευταίες ώρες, με πάνω από 155.000 κεραυνούς να έχουν σημειωθεί στην Ιταλία και τη Νότια Αδριατική, η οποία μοιάζει να “φλέγεται”!

Όπως μας ενημερώνει ο ανταποκριτής του μετεωρολογικού κέντρου του Xalazi.gr Σταύρος Κόκκαλης, το μέτωπο κακοκαιρίας που αναμένουμε στη χώρα μας έχει ήδη δείξει τις άγριες διαθέσεις του στον κόλπο της Νάπολη στην Νότια Ιταλία, όπου οι κεραυνοί κάνουν στην κυριολεξία “παρέλαση”, όπως φαίνεται στη φωτογραφία μέσο του Messino Ruvidi στο Severe Weather Europe, και είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

Όσο περνά η ώρα, το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό προσεγγίζει τη χώρα μας, με τις πρώτες καταιγίδες να σημειώνονται ήδη από τα ξημερώματα στη Δυτική Ελλάδα, όπως φαίνεται και στον χάρτη ηλεκτρικών εκκενώσεων που μας παραχώρησε το μετεωρολογικό κέντρο του Xalazi.gr, το οποίο έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η ώρα πλησιάζει για το σόου των αστραπών και των κεραυνών στην Δυτική Ελλάδα καθώς και σε άλλες περιοχές της Χώρας μας, από μια κακοκαιρία που σε γενικές γραμμές θα πρέπει να δείξουμε προσοχή !

Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, οπότε και χρειάζεται προσοχή κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων, αυξάνεται ο κίνδυνος εκδηλώσεως πυρκαγιών από πτώση κεραυνών, ειδικά σε περιοχές που πιθανόν να μην σημειωθεί βροχή αμέσως μετά την πτώση του κεραυνού. Είναι οι λεγόμενες ξυρικές καταιγίδες, που ενώ σημειώνονται πτώσεις κεραυνών, εντούτοις είναι πιθανόν να μην έρθει η βροχή!

Στο χάρτη επαγρύπνησης παραπάνω για το ενδεχόμενο πυρκαγιών, οι περιοχές που σήμερα βρίσκονται σε σχετικό συναγερμό βαθμού 2 είναι η Νότια Εύβοια, η Αν. Στερεά, η Αττική, ο Αν. Πελοπόννησο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Στις παραπάνω περιοχές, οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά, ενώ με βάση τις καιρικές συνθήκες, ενδέχεται από κεραυνούς, να σημειωθούν φωτιές.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο του Xalazi.gr η κακοκαιρία θα ενταθεί σημαντικά από αργά το βράδυ της Πέμπτης  και κυρίως την Παρασκευή, με μεγάλα ποσά βροχής να σημειώνονται στη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα. Όπως φαίνεται από τον προγνωστικό χάρτη που εξασφαλίσαμε από το μετεωρολογικό κέντρο, σε ένα τρίωρο τα χιλιοστά βροχής που μπορεί να πέσουν σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 40 χιλιοστά! Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε το Xalazi.gr ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ firealert.gr ΣΤΟ FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Firealert.gr/?modal=admin_todo_tour

Recommended For You