Η κατάρρευση του κολοσσού – Πέφτει η μετοχή του Facebook!

Το Facebook και τα «αδερφάκια» του, Instagram και WhatsApp, «έπεσαν» λίγες μέρες μετά από συνταρακτικές αποκαλύψεις για το Facebook.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, υπήρξαν πολιτικοί και διασημότητες που αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά από τη Facebook. Σε άλλη αναφορά γίνεται λόγος για πληρωμή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Facebook προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η υπόθεση αφορούσε το σκάνδαλο με τα δεδομένα της Cambridge Analytica και σχεδιάστηκε για να προστατευτεί ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, από την όποια προσωπική ευθύνη. Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ!

Μεγάλη ανησυχία προέκυψε και από τα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν για το Instagram. Εσωτερική έρευνα της Facebook αποκάλυψε πως επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία των εφήβων.

Η εταιρεία έχει αποκρύψει ευρήματα, που αναφέρουν ότι το Instagram «είναι ένα τοξικό μέρος για πολλούς νέους». Το 32% των εφήβων που ρωτήθηκαν, απάντησαν πως όταν ένιωθαν άσχημα με το σώμα τους το Instagram τους έκανε να νιώσουν χειρότερα.

Μόλις μία ημέρα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, το faceboo.. έπεσε! Το θέμα πλέον είναι, αν θα επανέλθει! Ο λόγος για την αιτία του κρασαρίσματος δεν έχει αποσαφηνιστεί, ενώ η διακοπή λειτουργίας της ιστοσελίδας αγγίζει τις 3 ώρες!

Ένα μήνυμα που εμφανίστηκε, το οποίο ανέφερε «5xxx Server Error» ενδέχεται να «δείχνει» πρόβλημα στον κεντρικό σέρβερ στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Η NetBlocks, εκτιμά ότι η διακοπή διάρκειας άνω των τριών ωρών, έχει κοστίσει ήδη στην παγκόσμια οικονομία 160 εκατομμύρια δολάρια.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά 6%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Recommended For You