Η θύελλα πέρασε… νύχτα από την Αττική!

Ως συνήθως ο καιρός έχει πάντα τους δικούς του κανόνες. Και ενώ όλοι ετοιμάζονταν για το δεύτερο ισχυρό κύμα, το πρωινό μοιάζει σαν να μην… συνέβη τίποτα!

Και όμως! Η θύελλα πέρασε από την Αττική στις 04:00 τα ξημερώματα, αλλά ήταν, ευτυχώς, σύντομη! Τόσο σύντομη, που μόλις ξεκίνησε… σταμάτησε! Η διάρκεια της ήταν κατά μέσο όρο από 5 έως 8 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ωστόσο επικρατήσαν θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν τα 8 μποφόρ, ενώ σημειώθηκε ραγδαία βροχόπτωση, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και κατά τόπους στα Δυτικά, μικρό χαλάζάκι.

Φώτο 1: Το μέτωπο της θύελλας όπως πέρασε από την Αττική στις 04:00 το ξημέρωμα

Η σύντομη διάρκεια της θύελλας, απέτρεψε τα χειρότερα για το Νομό Αττικής. Καθώς το μέτωπο έχει περάσει πλέον στο Αιγαίο, επικρατεί καθαρός ουρανός από το πρωί, ενώ και ο ήλιος κάνει την εμφάνιση του. Τελειώσαμε εδώ; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Xalazi.gr, αν και τα δύσκολα πέρασαν, υπάρχουν υπολείμματα του συστήματος στο Ιόνιο, τα όποια θα κινηθούν τις επόμενες ώρες ανατολικότερα.

Φώτο 2: Το μέτωπο της θύελλας στις 08:00 το πρωί βρίσκόταν στο Αν. Αιγαίο

Έτσι, μέσα στην ημέρα θα ξανακλείσει ο καιρός στην Αττική, δίνοντας σποραδικές βροχές. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις κάνουν αναφορά, για φαινόμενα που ίσως, δεν καταφέρουν να προκαλέσουν προβλήματα. Παρόλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει έως τις 18:00 το απόγευμα να υπάρχει σχετική επαγρύπνηση, μιας που με τον καιρό δεν είσαι ποτέ σίγουρος, όπως μας ανέφερε ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κ. Κώστας Πολυχρόνης!

Recommended For You