Ηλεκτρονικά πλέον η απογραφή του πληθυσμού!

Για πρώτη φορά φέτος, η απογραφή του πληθυσμού θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Όπως διευκρίνισε ο Απόστολος Κασάπης, διευθυντής του Αυτοτελούς Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2021, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη η απογραφή των κτιρίων και μόλις αυτή ολοκληρωθεί, 60.000 απογραφείς θα εναποθέσουν από έναν κλειστό φάκελο σε κάθε κατοικία, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής.

Οι απογραφείς θα αφήνουν τον φάκελο κάτω από την πόρτα ή θα τον παραδίδουν στο χέρι του δικαιούχου. Εκεί οι πολίτες θα βρουν έναν μοναδικό κωδικό που αντιστοιχεί στην οικία τους.

Με τον κωδικό αυτό, σε συνδυασμό με τους κωδικούς Taxis, θα μπορούν να μπουν στην ειδική εφαρμογή της ΕΛΣΤΑΤ, μέσω gov.gr, και να απογράψουν την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού τους. Εάν συναντήσουν δυσκολίες και υπάρχουν απορίες, θα μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την υπηρεσία για διευκρινίσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα και δεν έχουν κάποιον στο περιβάλλον τους να τους βοηθήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απογραφείς θα τους επισκεφθούν πόρτα – πόρτα τον Δεκέμβριο, προκειμένου να τους απογράψουν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Recommended For You